Intranet

Intranet på 5 dage – er det realistisk?

Alt efter dit udgangspunkt kan det lyde som om, at 5 dage er alt for meget eller alt for lidt tid.

Hvorfor er der så stor spredning på opfattelsen af et realistisk tidsforbrug? 
>> Svaret skal findes i hvordan opgaven defineres!

For at komme svaret lidt nærmere, bør du kigge lidt på de dele der er med i pakken.

Teknikken, den nemme del!

Hvis ellers den grundlæggende opsætning er klar i O356 kan den tekniske installation klares på under en dag. Det er en enkel opgave der hurtigt er klaret. Men før man kan sige, at man har et intranet, skal der mere til.


“Hvis du hellere vil se det med egne øjne, frem for at læse hele indlægget,
viser vi dig gerne hvordan det lader sig at gøre ved en personlig DEMO.”  


Arkitekturen

Selvom alle virksomheders er forskellige, så er der dog et bemærkelsesværdigt sammenfald af sammenlignelige behov. Ofte ser vi, at man ønsker intranettet skal samle virksomheden og være et fælles udgangspunkt.

 Herunder har vi samlet en række funktioner som ofte ønskes implementeret.

  • Virksomhedsnyheder
  • Hvem er hvem – Person- og ekspertise opslag
  • Indholdssider
  • Hurtige links
  • Personlige værktøjer
  • Overblik over begivenheder
  • Personale og sociale aktivitets overblik
  • Faq
  • Seneste træning og instruktionsvideoer
  • Diskussion feeds
  • Blogindlæg
  • Undersøgelser
  • Formularer
  • APP til iPhone og Android telefoner, så intranettet kan tilgås udefra
  • Stillingsopslag

Fælles for ovenstående er, at de alle stiller krav til en eller anden form for konfiguration og måske endda kodning eller avanceret konfiguration. Det er her man skal holde tungen lige i munden, det er ikke ualmindeligt, at enkelte punkter kan tage uforholdsmæssig lang tid at få lavet ordentligt.

Ved at benytte ”intranet in a box” produkter eller i det mindste at læne sig op ad Pointwork’s ekspertise og erfaringer, er det muligt at få den ønskede funktionalitet, uden at blive fanget i et tidskrævende ”trial and error” forløb. Hvor man bruger langt tid på, at få den helt rigtige løsning op at køre. En løsning der tager hensyn til platformens muligheder og den efterfølgende brug, administration, sikkerhed og compliance.

Det er dybest set, den ”hemmelige formel” der sikre at du kan komme sikkert og hurtigt i mål, med den ønskede funktionalitet på intranettet. Den består af, lige dele styret proces og en færdig intranet-in-a-box løsning, bygget oven på SharePoint og Office 365. Resultatet er at du har 90 procent af, hvad du får brug for nærmest lige ud af boksen. Det betyder samtidig, at du kan få det installeret og begynde at bruge det meget hurtigt.

Når arkitekturen og den grundlæggende funktionalitet er på plads, kommer den næste naturlige opgave.

Design og Branding den visuelle identitet.

For at sikre at virksomhedens medarbejdere hurtigt føler sig hjemme i den nye løsning, er det vigtigt at få ”brandet” portalen så den passer ind i jeres grafiske profil. Det er her vores konsulenter skræddersyr jeres nye intranet og ”brander” det, så det passer ind i virksomhedens grafiske profil.

Brugerne vil straks føle sig hjemmevante, på jeres nye intranet.  Når denne del er på plads, så er vi klar til indholdet.

Indhold

Nu er det tid til at få indhold ind på jeres nye intranet, noget der kan opleves som en stor mundfuld. Som udgangspunkt vil vi læne os op at den eksisterende informationsarkitektur – struktur for forside, nyheder, afdelinger, navigation, tags og taksonomi osv. Hvis I ønsker at få gennemarbejdet denne del har vi stor erfaring med udarbejdelse af en ordentlig informations arkitektur. Det anbefales at have styr på denne del inden I begynder at lægge indhold ind.

Men for at hjælpe jer i gang har Pointwork udviklet, brugervenlige skabeloner som frit kan benyttes, desuden stiller vi vores enkle guides til oprettelse af indhold til rådighed.  Vi har gjort det enkelt for jer at skabe nyt indhold.

Du kan altid oprette indhold på dit nye intranet, dette kunne f.eks. være instruktioner, vejledninger eller vigtige nyheder.

Men hvad så hvis jeg har et eksisterende intranet? Intet problem!

Vi kan selvfølgelig hjælpe jer, med at flytte alt gammelt (prioriteret), indhold over på jeres nye platform. Det er klart at tiden der går med denne del vil variere fra virksomhed til virksomhed.

Dette er en unik lejlighed til at starte på en frisk!

Konklusion

Det er ikke urealistisk at leverer et funktionelt intranet på 5 dage. Specielt ikke hvis man får assistance til en styret proces, der guider dig igennem forløbet med en høj faglig ekspertise. Så hvis du er på udkig efter en hurtig og fleksibel intranet-løsning, vil du allerede inden for en uge, være godt i gang!

Klar til at få en gennemgang?

Author

Peter Brinch Larsen

Peter er en erfaren løsningsarkitekt og har arbejdet intensivt med Microsoft teknologier siden 2005, og med specialisering i SharePoint siden 2007. Hos kunder fungerer Peter som teknisk sparringspartner og rådgiver. Peter hentes ofte ind hvor andre har givet op eller fejlet. Peters tilgang er, at han kigger holistisk på kundens behov. Hans mål er at give kunderne løsninger, som virker, og giver den forventede værdi. Og gerne lidt til.