Collaboration Engine

Pointwork har mange års erfaring med systemintegrationer og samarbejdsløsninger. Baseret på vores erfaringer og vores kunders behov har vi lavet løsningen Collaboration Engine. Løsningen gør det muligt at oprette og holde styr på hvad der er oprettet af samarbejdsværktøjer på dit Office 365 abonnement. Løsningen gør det muligt, at automatisere oprettelse af Office 365 elementer, samt at holde dem synkroniseret med dine eksisterende LoB systemer.

Løsningen fungerer både med SharePoint OnPremise, samt med Office 365. I Office 365 kan løsningen benyttes til Office 365 Groups, Classic SharePoint Sites samt Microsoft Teams. Hvilke samarbejdsværktøj man ønsker at benytte vil typisk afhænge af virksomhedens modenhed og eksisterende erfaring med SharePoint.

Vores erfaring er at stort set alle deler følgende fælles behov uanset virksomhedens størrelse:

Brug for arbejdsrum - Et arbejdsrum er defineret som et digitalt sted hvor mere end én person kan samarbejde omkring dokumenter, opgaver, eller andre ting - Det kan være baseret på SharePoint, Office 365 grupper, Teams, Planner eller noget andet. Arbejdsrummet er typisk veldefineret gennem en template der angiver hvilke elementer og regler der altid gælder for arbejdsrummet. Det er muligt for en organisation at have flere forskellige typer af arbejdsrum.

  • Overblik over hvilke arbejdsrum der er blevet oprettet
  • Mulighed for at oprette arbejdsrum automatisk ud fra data fra et kildesystem såsom et ERP eller lignende
  • Mulighed for at synkronisere metadata omkring de enkelte arbejdsrum mellem systemerne
  • Mulighed for at synkronisere rettigheder mellem de enkelte arbejdsrum og systemer
  • Mulighed for at lave templates som passer til forretningens behov
  • Mulighed for at rulle opdateringer ud på samtlige arbejdsrum

Vores vision med løsningen er, at gøre det lettere for vores kunder at fokusere på hvad der giver værdi for forretningen, istedet for at bruge energi på trivielle og administrative vedligeholdelsesopgaver

Overordnet arkitektur for løsningen kan ses herunder

Store dele af kodebasen består af et OpenSource bibliotek som bliver vedligeholdt af Microsoft sammen med en række ledende teknikere. Der er meget aktivitet omkring denne kode, hvilket også gør at du som kunde bliver mindre leverandør afhængig i forhold til tilsvarende produkter fra andre leverandører.